Blog en nieuws« ga terug

Maatschappelijk verantwoord bedrijfsuitje?In de prachtige Van Nelle Fabriek in Rotterdam is een echte Sjakie en de Chocoladefabriek gevestigd. Je loopt binnen over de rode loper en ziet enorme hoeveelheden cadeaus, reuze snoeppotten, metershoge lolly’s, een giga zure mat, een indrukwekkende stoel van alleen maar boeken én misschien wel de steilste glijbaan van Nederland. Op deze bijzondere plek is Stichting Jarige Job gehuisvest. 

Wat is Stichting Jarige Job?
Stichting Jarige Job is tot stand gekomen vanuit het idee dat ieder kind zijn verjaardag moet kunnen vieren. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau is gebleken dat er in Nederland meer dan 61.000 kinderen zijn die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis simpelweg te weinig of geen geld voor is. Op de dag van hun verjaardag melden ze zich zelfs ziek omdat ze niet kunnen trakteren. Amber Merkus van Stichting Jarige Job: “Een verjaardag is superbelangrijk. Je hebt het gevoel dat mensen blij zijn dat jij er bent, dat je het waard bent. Het zit hem vaak in hele kleine dingen. Dat zijn de slingers en de ballonnen, het is de taart die er staat en je stoel die versierd is. Dat geeft een heel fijn gevoel. Dat verdient ieder kind!”

Wat doet Stichting Jarige Job?
Stichting Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox t.w.v. €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school. In 2010 is de stichting gestart in Rotterdam en al binnen 2 jaar was er een landelijk bereik door verspreiding via de Voedselbanken. Het afgelopen jaar zijn er 31.000 verjaardagsboxen uitgegeven. Mede door verdieping van de samenwerkingen met andere hulpverlenende organisaties zoals Stichting Leergeld en National Fonds Kinderhulp groeiden ze in 2018 explosief. De verdubbeling van het aantal aanvragen zorgt voor de nodige uitdagingen zowel financieel als logistiek. Stichting Jarige Job is namelijk volledig afhankelijk van donaties.

Wat kan jij doen?
Een financiële bijdrage wordt enorm gewaardeerd en elke donatie draagt bij aan de realisatie van de verjaardagsboxen. Daarnaast kunnen ze niet zonder vrijwilligers en bieden ze flexibel vrijwilligerswerk als ambassadeur, chauffeur, aanpakkers en Super Job coaches. De Super Job coaches begeleiden de vele groepen die dagelijks komen inpakken. Maandelijks moeten er ongeveer 5.000 boxen ingepakt worden. Dat doet Jarige Job niet zelf, maar wordt gedaan door organisaties die in teamverband verjaardagsboxen komen inpakken. Dit kan op doordeweekse dagen met een groep van 10 tot 30 personen. Ook wordt er om de week op dinsdagavond een Heldenavond georganiseerd waar iedereen (18+) zich voor kan aanmelden. 

 

Een maatschappelijk verantwoord bedrijfsuitje organiseren?
Wil jij een maatschappelijk verantwoord bedrijfsuitje orgsaniseren en met collega’s je handen uit de mouwen steken? Er zijn bij Jarige Job diverse mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken. Zo kan je met collega’s je eigen teamuitje plannen of meehelpen tijdens een van de inpakmomenten.