Blog en nieuws« ga terug

Kerstmarkt AkenAl druk bezig met de voorbereiding van het kerstfeest? Het lijkt nog heel ver weg, maar in november veranderen de pleinen rond het stadhuis van het sfeervolle Aken al in een paradijs van prachtige kleuren, schitterende lichtjes en verleidelijke geuren. De feestelijk versierde marktkraampjes van de Aachener WeihnachtsMarkt betoveren jong en oud. Aken maakt er een erezaak van om op zijn kerstmarkt unieke artikelen aan te bieden, maar uiteraard zijn ook de klassiekers aanwezig zoals de kraampjes met Bratwürst (mit sauerkraut), Glühwein, crêpes en andere lekkernijen.

De traditie van de Aachener WeihnachtsMarkt gaat terug tot in de jaren zeventig. De bescheiden opstart van de “Printenmarkt” rond de Elisenbrunnen heeft zich sinds de verplaatsing naar het Katschhof en de omringende steegjes enorm ontwikkeld. Niet alleen het aantal kraamhouders heeft zich sterk ontwikkeld, ook het aantal bezoekers van de “Aachener WeihnachtsMarkt” is enorm gestegen. Inmiddels komen er meer dan 1.5 miljoen mensen op de Kerstmarkt af. Naast veel Duitse bezoekers verwelkomen ze ook veel bezoekers uit met name Nederland, Frankrijk, België en Engeland.

Aken, de keizerstad in hartje Europa Aken blijft een aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit. De stad dankt haar faam aan Karel de Grote, die Aken reeds in de tweede helft van de achtste eeuw een grote uitstraling bezorgde. Daarnaast pronkt de stad met talrijke kunstschatten en is tevens geliefd vanwege haar vele elegante winkels en haar gezellige cafés. Bovendien werd de Aachener Dom in 1978 als eerste Duitse monument op de prestigieuze lijst van het Werelderfgoed van UNESCO opgenomen. Genoeg redenen dus om dit jaar voor de leden van de PV voor de kerstmarkt in Aken te kiezen. Aken is goed bereikbaar en ligt op circa 5 kilometer vanaf het Drielandenpunt (Vaals).

Van 24 november tot en met 23 december 2019 is de kerstmarkt in Aken dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur. 

Kerstmarkt Aken 2019