Blog en nieuws« ga terug

Driedaagse trip naar WalloniëPV-Magazine is op uitnodiging van Wallonië België Toerisme op een driedaagse trip geweest naar Wallonië. Na een hartelijke ontvangst door Sigrid Misana van Wallonië België Toerisme zijn we met de bus opgehaald en kon onze trip beginnen.

Eerst iets over Wallonië
Wallonië is het zuidelijke, in hoofdzaak Franstalige deel van België, terwijl in Vlaanderen, de noordelijke deelstaat van België, Nederlands wordt gesproken. Wallonië is echter geen deelstaat van België, dat is ingedeeld in een gewest en gemeenschap met elk een eigen regering en parlement.

Rond het middaguur kwamen we aan in het pittoreske Dinant waar we aan boord konden gaan van de MS Le Sax voor een boottocht én een lunch aangeboden kregen door Dinant Evasion. De M.S Le Sax is een uitermate prestigieuze boot. Deze boot kan tot 250 personen aan boord ontvangen en heeft 2 verdiepingen, een open voordek en een groot achterdek, een restaurantzaal, een panoramische zaal, een bar en een dansvloer. Le Sax leent zich perfect voor het organiseren van rondvaarten:

Familie evenementen: trouwerij, verjaardag, communie.
Professionele evenementen: persconferenties, seminars, productpresentaties, reizende expositie, werkvergadering op het water, personeelsfeest.
Thema rondvaarten: dansende rondvaart, culinaire rondvaart, bridge toernooi, concert, kasteelbezoek, expositie.

De boot vaart het gehele jaar tussen Givet en Luik; overdag of 's avonds. 's Avonds is er een fraaie zijdelingse verlichting van de oevers; dit verhoogt de charme van de rondvaart. Overdag biedt het een andere kijk op de zeer bijzondere natuur van de Hoge Maas. Le Sax kan ook gereserveerd worden voor aanvragen in andere grote riviersteden van België.

Escape Game aan bord
Nadat we heerlijk hadden genoten van onze verrukkelijke lunch startten we aan boord met een Quiz van The Good Time Company. Deze superleuke Quiz bleek een echte interactieve teambuildingsactiviteit die ons maar niet losliet tijdens de maaltijd en die de kennismaking op een aangename en informele manier bevorderde. Echt een aanrader als teambuildingactiviteit.

Hoe ging dat te werk? Elke tafel kreeg een tablet, voorgeprogrammeerd met het spel. De quizmaster nodigde ons gezelschap uit te antwoorden op originele vragen en raadsels. De challenges braken het ijs en zorgden voor ludieke ontspanning tijdens het eten. Na het dessert kreeg de gewonnen groep van de winnende tafel een prijs. Het was oprecht een geweldige sfeer. Helaas was er voor ons team geen eeuwige roem; we dolven op één haar na het onderspit. De feestvreugde was er echter niet minder om.

Segway
Na deze superleuke ervaring kwamen wij met de boot aan ter hoogte van Hotel Ibis Dinant. Hier gingen we aan de slag om te oefenen op de Segway om vervolgens per Segway tot aan Anseremme te rijden. Weet u wat zo leuk is aan Segway rijden? Het is even wennen aan de stabiliteit, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, dan beleef je er een heleboel plezier aan. Ook is een uurtje Segwayen zeer goed voor de teambuilding.

Dinant Aventure
Maar de dag was nog niet om. Nadat we eerst in de bus konden bijkomen van ons ‘Segway Avontuur’, mochten we weer genieten van de heerlijke buitenlucht. Dinant Aventure gaf ons tijdens een heerlijke wandeling uitleg en legde uit dat de zwevende bruggen, natuurwandelingen, lasergames, het mountainbiken, de kabelbaan én het deathriden super leuke activiteiten zijn voor alle gelegenheden. Denk aan een weddenschap tussen collega's, een heerlijk uitstapje met vrienden of een bedrijsuitje; kies uw formule voor uw teambuilding en incentive activiteiten.Hotel Castel de -à-Lesse
Tegen het einde van de middag vertrokken we naar het Castel de Pont-à-Lesse via het Château de Vêves. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding in het hotel en konden we vervolgens genieten van een heerlijk 3-gangen diner. Hotel Castel de Pont-à-Lesse ligt op een steenworp van Dinant in de provincie Namen. Dit voormalige Château de Lesse is één van de vele burchten en kastelen in de vallei van de Haute Meuse. Het is omgeven door 25 hectare natuurdomein en is dus de geknipte locatie om te ontspannen, te onthaasten en te genieten van welverdiende rust.

La Grande Abbaye de la Ramée
Toen begon de laatste ‘etappe’ van de dag; we vertrokken naar de Abdij de la Ramée. De abdij van La Ramée combineert de mogelijkheden van een klooster en een boerenhoeve. Deze locatie biedt plaats aan 110 gasten. De ‘Grange Dimière’ (‘Tiendschuur’) en de ‘Grandes Ecuries’ (‘Grote Stallen’), die hun naam eer aandoen, omringen de binnenplaats, die ruim een hectare groot is. Verder zijn er gezellige salons en vergaderzalen; groot en klein. Breng uw klanten, personeel, producten en successen samen en geniet! Een groots evenement, een feestelijk diner, een receptie met allerlei heerlijke drankjes en hapjes, een cocktailparty, een galafeest of carnavalsfeest, een kerstmarkt, een bedrijfsvergadering of een personeelsfeest. Alles in een informele omgeving; alles is mogelijk op deze plek met een rijke geschiedenis, op slechts 40 minuten van Brussel.

In Abdij de la Ramée brachten wij ook onze nacht door in een kamer waar het ons aan niets ontbrak. Na zo’n lange enerverende dag konden we de slaap wel vatten.

Workshop Meet in Wallonia in La Grande Abbaye de la Ramée
Nadat we heerlijk hadden geslapen in een van de knusse slaapkamers konden we vrijdag genieten van een heerlijk ontbijt. Vervolgens startte de “Meet in Wallonië Day” waarbij 30 toeristische partners uit Wallonië-Ardennen zich presenteerden aan een honderdtal Belgische, Nederlandse, Franse en Duitse partners uit de MICE-sector. Op het programma stonden: ontdekkingen, networking en teambuildingactiviteiten rondom de dertigtal exposanten. Van Spa tot Han-sur-Lesse, van Dinant tot Marche-en-Famenne én van Bergen tot Luik; er was meer dan genoeg inspiratie om op te doen voor de ongeveer honderd buyers afkomstig van de vier belangrijkste markten voor Wallonië: Vlaanderen, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Om de dag compleet te maken werd gestart met een groot aantal Teambuilding activiteiten; de stemming en de sfeer waren grandioos en men zag iedereen schijnbaar genieten van deze prachtige en speelse activiteiten.

Diner en Gala- (thema)avond
Rond 19.00 uur startte de Diner en Gala-(thema)avond met als dresscode: ‘Chic & Champêtre’. Er werd weer heerlijk gedineerd, we speelden een Pubquiz en dansten. Onder het genot van lekkere hapjes en de nodige (alcoholische) versnaperingen.Wildpark en de Grotten van Han
Na een korte nacht en een heerlijk ontbijt vertrokken we bij het krieken van de ochtend vanaf La Grande Abbaye de la Ramée naar het Domein van de Grotten van Han.

We startten met uitleg over het Wildpark waarbij we met de Safari-car op avontuur gingen in deze rustige omgeving van 250 hectare groot. Het Wildpark is het enige park in België waar je de Europese "big five" kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Het Wildpark heeft ook enkele adembenemende uitzichtpunten en een hele bijzondere flora. Het Wildpark, uniek in zijn soort, werd uitgeroepen tot ‘Het Beste Wildlife Dierenpark in België!’

Na onze belevenissen in het Wildpark bezochten we de Grotten van Han. De Grotten van Han vormen een stelsel van onderaardse grotten in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Ze werden gevormd door de rivier de Lesse in de Calestienne die is gelegen op de overgang tussen de Famenne en de Belgische Ardennen. Het geheel staat bekend als een van de grootste grottencomplexen van Europa.

We hebben meer dan intens genoten van deze bezichtiging. Deze middag werd afgesloten met een heerlijk zoet aperitief en 2-gangen lunch nabij het Domein van de Grotten van Han.

Namen
De laatste fase van onze driedaagse trip kon beginnen. Vanuit Han-sur-Lesse vertrokken we met de bus naar Namen. Namen (of Namur zoals de Waal de stad noemt) is een plaats met zo’n 110.000 inwoners in België, gelegen waar de rivier de Samber in de Maas vloeit. Het is de hoofdstad van het Waals Gewest en de hoofdstad van de provincie Namen. In Namen brachten wij een bezoek aan de highlights van deze historische stad onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige gids; we kregen onder andere uitleg over de Citadel, de Route Merveilleuse én het Theater. Ons bezoek aan Namen sloten wij af met een echt overheerlijk dessert in de serre van La Maison des Desserts. Dit dessert (wel een caloriebom) is echt een aanrader als u de stad bezoekt.

Dit geweldige toetje was eveneens de afsluiting van onze prachtige trip aan Wallonië waaraan we nog met veel plezier zullen terugdenken. Wij zien Wallonië dan ook écht als een prachtige omgeving voor activiteiten en overnachtingen voor personeelsverenigingen.

Bekijk de website voor meer informatie over de mogelijkheden. Voor (aan)vragen en gratis advies kunt u contact opnemen met Wallonië België Toerisme via informatie@wbtoerisme.nl.