Blog en nieuws« ga terug

Beleef de magische kerstsfeer in LondenLonden is misschien wel de allergezelligste stad tijdens de kerstdagen. Britten zijn stapelgek op Christmas. Onderstaand vind je een aantal handige tips voor een onvergetelijke Kerst in Londen: van superknussen winkeltjes tot Winter Wonderland.

Om in de kerstsfeer in Londen te komen gaan we eerst even schaatsen. Er zijn eer flink aantal leuke schaatsbanen waar je rond de Kerstdagen je schaatsskills kunt vertonen. Bij Canary Wharf, London Somerset, Tower of London, Natural History Museum, Hampton Court, Somerset House en last but not least; London Eye heb je supercoole kunstschaatsbanen.Lichtjesroute in Londen
In principe kun je overal in Londen de kerstsfeer opsnuiven. Vrijwell alle winkels zijn uitgedost in kerstsferen en de kerstverlichting in de straten is werkelijk geweldig. Als je er geen genoeg van kunt krijgen dan kun je iedere avond tussen 17:00 en 22:00 uur de kerstlichtjesroute lopen door de botanische tuinen van Kew Gardens. Hier heb je wel entreetickets voor nodig. Bestel ze vooraf want het wil er nog weleens enorm druk zijn.

Kerstmarkten in Londen
In Londen zijn zoveel kerstmarkten dat je ze nooit allemaal kunt bezoeken. De meeste markten zijn gratis toegankelijk en je kunt er vooral (kerst)cadeautjes en etenswaren kopen. Soms zijn er ook activiteiten aan gekoppeld of speelt er live muziek.

De allerleukste kerstmarkten zijn;
•
Eden Royal Christmas Fair
•
Greenwich Market 
•
Barbican Christmas Market 
•
Southbank Winter Market

Kerstbomen in The City
Wat is Kerstmis zonder kerstbomen? Dat is niet tegen dovemansoren gezegd in Londen. Zeker in de gerenommeerde hotels zijn de kerstbomen echt prachtig. Neem eens een kijkje in The Ritz voor een enorme kerstboom bij de receptie. Het Clardiges Hotel nodigt ieder jaar een gerenommeerde designer uit om de kerstboom op te tuigen en The Goring Hotel in de welvarende wijk Belgravia heeft elk jaar een prachtige kerstboom die door iedereen buiten te bewonderen is.Shoppen in The City
Als je in Londen bent dan moet je eigenlijk langs Harrods: het bekendste warenhuis in Londen. Je kunt Harrods vinden aan de Brompton Road 87-135. Harrods is in december 8.000 vierkante meter kerstshoppen.

Het summum voor elke funshopper. Ben je uitgekeken bij Harrods? Om de hoek van Oxford Street en dat is dé grote winkelstraat. Vanaf hier loop je door naar Regent Street of Bond Street: ook twee straten met een enorm arsenaal aan winkels en fantastische kerstverlichting. Als je haren niet nat mogen worden en je liever naar een overdekt winkelcentrum gaat, probeer dan Covent Garden Market of ga naar Westfield Shopping Centre. Daar zul je geen spijt van krijgen!Winter Wonderland in Londen
Graag sluiten we af met Winter Wonderland. Het beroemde Hyde Park staat boordevol met attracties en houten kraampjes in kerststijl. Het is enorm snobistisch en over the top maar dat maakt het juist zo leuk! Van half november tot begin januari is het wonderland dagelijks geopend van 10 tot 10.

Veel plezier in Londen!