Blog en nieuws« ga terug

Officiële opening nieuwe achtbaan UNTAMED in Walibi!De officiële opening van de eerste Europese hybride achtbaan UNTAMED vond plaats op 1 juli 2019 in Walibi Holland. Nicole Bus, Klaas Veerman, Harmke Ebbers en Suzanne Jongert waren namens PV-Magazine aanwezig bij de opening voor een testrit en om alvast een sfeerimpressie te maken van deze nieuwe aanwinst voor waaghalzen!

Benieuwd naar onze sfeerimpressie video?

Eerste hybride achtbaan van Europa
De afgelopen negen maanden is er hard gewerkt aan UNTAMED. De houten Robin Hood achtbaan is volledig omgebouwd tot een compleet nieuwe achtbaan bestaande uit een combinatie van de houten ondersteuningen van de achtbaan Robin Hood en stalen rail. Dit maakt UNTAMED de eerste ‘hybride coaster’ van Europa. 

Ook Mascha van Till, directrice van Walibi Holland, beleefde de heftige rit: “We zijn hier als Walibi Holland natuurlijk al jaren mee bezig – van contractonderhandelingen tot ontwerp en van de bouw tot en met de Making of-video’s. Nu is dan ein-de-lijk het moment waar we met zijn allen naartoe gewerkt hebben. En wat is-ie fantastisch… UNTAMED heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen! De trein zoeft met een enorme power over de track. En dat met 14 airtime-momenten en 5 inversies, waarbij je ondersteboven gaat, dat is ongekend en moet je meemaken!

Mascha van Till als eerste passagier in de nieuwe thrill ride UNTAMED
Mascha van Till als eerste passagier in de nieuwe thrill ride UNTAMED

Met de opening van deze nieuwe achtbaan opent Walibi Holland de derde nieuwe attractie in vier jaar. Na de virtual reality experience NeuroGen in 2017 en de achtbaan Lost Gravity in 2016, komt Walibi Holland in 2019 wederom met een nieuwe achtbaan.

Personeelsfeest in Walibi Holland
Bezorg al je collega’s een onvergetelijke dag tijdens een
bruisend personeelsfeest in Walibi Holland! In het park hebben ze ruimte voor 20 tot wel 20.000 gasten. Hoe groot de groep ook is, ze zorgen samen voor een topdag en/of avond. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor elke wens en budget een bedrijfsfeest op maat! 

FACTS UNTAMED 

  • Untamed is 36,5 meter hoog en 1.085 meter lang, met een topsnelheid van 92 kilometer per uur. 
  • Wereldprimeur met 5 inversies (5 keer ondersteboven) 
  • Eerste hybride coaster (houten constructie, stalen track) in Europa
  • Untamed zorgt maar liefst veertien keer voor ‘airtime-momenten’ (gewichtloosheid). Dit zijn twee keer zoveel airtime-momenten als Walibi's iconische mega coaster Goliath, geopend in 2002. 
  • Untamed gaat 10 graden steiler dan de eerste afdaling van de Goliath. 

Benieuwd naar the making of videoreeks van Walibi Holland?