Blog en nieuws« ga terug

Beleef een (sport)evenement samen met jouw personeelsvereniging!Van een bezoek aan een wedstrijd van het Nederlands elftal tot aan een reis naar de Formule 1: Sunweb Sport & Events biedt arrangementen aan naar een groot aantal sportevenementen in het binnen- en buitenland. Arne van de Hoek, Managing Director bij Sunweb Sports & Events deelt met ons het verhaal van Sunweb Sports & EventsEen nieuwe tak van sport
In 2014 zag Sunweb dat de vraag naar sportreizen voor groepen toenam. Daarnaast bleek dat niet alleen de groepen, maar ook de consument op zoek was naar een sportreis-aanbieder. Hierdoor ontstond er een nieuwe tak van sport naast de zon- en wintersportvakanties van Sunweb, namelijk Sunweb Sports & Events. De eerste georganiseerde reis onder deze noemer was niet naar zomaar een evenement, maar naar het WK 2014 in Brazilië. Tientallen groepen en duizenden fans vertrokken samen met de reisbegeleiders van Sunweb Sports & Events naar Brazilië. Vanuit het partnerschap met de KNVB werd het de organisatie mogelijk gemaakt om dit te realiseren. Dat bleek een daverend succes. Een paar jaar later heeft de organisatie zich gepositioneerd als de grootste sportreis-aanbieder van Nederland. Denk je aan een compleet verzorgde sportreis, dan denk je aan Sunweb Sports & Events. Van groepen tot aan de gewone consument: elke sportfanaat kan bij de organisatie terecht. Waar de meeste groepen bestaan uit personeelsverenigingen, brengt Sunweb Sports & Events ook familieleden, vrienden of sportverenigingen naar deze evenementen. “Soms gaat het om aantallen rond de 30 personen tot wel meer dan 1.000 personen. We zijn veel gewend.” vertelt Arne. 

Geen organisatielast, maar een reis die bij jouw PV past 
Het organiseren van een personeelsreis neemt veel tijd in beslag. Bij Sunweb Sports & Events raden ze het dan ook aan om het organiseren van een groepsreis met een groot aantal deelnemers uit te besteden. Bij een reis vanaf 30 personen is het prijstechnisch beter om de reis door het team van Sunweb Sports & Events te laten organiseren. Niet alleen omdat het financieel interessant is, maar ook doordat zij zijn aangesloten bij de ANVR, SGRZ en het Calamiteitenfonds. Hoe groter de groep, hoe hoger de totale reissom en hoe groter het financiële risico voor de groep. Door deze keurmerken neemt Sunweb Sports & Events het risico voor de groep uit handen.

Van een hotel tot aan zitplaatsen bij elkaar: de groepsreizen van Sunweb Sports & Events worden geheel op maat samengesteld. Het team van Sunweb Sports & Events bestaat uit diverse accountmanagers die met veel enthousiasme voor de klant aan het werk zijn. Van het begin tot aan het einde blijven zij betrokken bij de reis. Hierdoor weten zij alles van de klant, wat zorgt voor een fijne dynamiek.  

Sport maar ook events
Naast de sportevenementen verzorgt Sunweb Sports & Events ook arrangementen naar grootschalige concerten zoals de Vrienden van Amstel LIVE. Op basis van de interesse van de klant in bepaalde concerten proberen zij deze ook online aan te bieden. “Dit doet doen wij zodat we onze klant kunnen voorzien van een grote diversiteit aan evenementen. Echter heeft onze focus nog altijd de sport.” geeft Arne aan. 

Sunweb Sports & Events is officieel reispartner van de KNVB, waardoor zij ook arrangementen aanbiedt naar de wedstrijden van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. Denk hierbij aan de eindtoernooien, zoals het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk of het EK Voetbal in Europa. 

Creating memories: nu en in de toekomst
De toekomst van Sunweb Sports & Events ziet er veelbelovend uit. Waar de organisatie nu al een uitgebreid sportaanbod heeft, verwachten zij dit alleen nog maar uit te breiden. Sinds begin dit jaar is Sunweb Sports & Events Official Supplier van TeamNL. Door dit partnership zullen zij diverse fanreizen voor de sportbonden organiseren én zullen zij zich focussen op de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Een reis naar de Davis Cup Finals in Madrid of een bezoek aan het EK Vrouwenvolleybal in Boedapest: niets is te gek. “Uiteindelijk is ons doel om de fan dichterbij topsport te brengen” geeft Arne aan. “Het blijft straks niet alleen bij bijvoorbeeld voetbal, het zal echt betrekking hebben op vrijwel elke sport. We worden dit jaar de grootste sportreis-aanbieder in de breedste zin van het woord.” 

Wil jij ook een (sport)evenement met jouw personeelsvereniging bezoeken? Bekijk het aanbod op de website, bel naar 088-1030750 of stuur een mailtje naar info@sunwebsportevents.nl.

Arne’s top 3 personeelsuitjes:
1: 
EK Kwalificaties Nederlands elftal
2: 
Grand Prix België
3: 
Groots met een zachte G 2020

Meer informatie:
Sunweb Sports & Events      
Groepsarrangementen